Free delivery and exchange within Sweden

Hållbarhet

Jag funderar mycket på hur vårt levnadssätt påverkar miljön. Vi kan inte sluta att konsumera helt men det jag kan göra som designer är att arbeta för en miljövänligare process med så lite spill som möjligt. 

 

Tillverkning

Ett vanligt tillvägagångssätt i tillverkningsledet är att plagg sys upp från färdigbehandlat och infärgat tyg. Det lämnar dock en hel del spill efter sig eftersom att det är svårt att ta tillvara på stuvar och rester från en färgkollektion. 

För att minska på spillet har vi istället valt att börja med att sy upp plagget och först därefter behandla och färga in det. På så sätt kan vi ta tillvara på en mycket större del av materialet.

Alla plagg färgas in och sys i Italien som följer landets lagar för arbetsvillkor och EUs lagar för produktion.

 

Material

Genom att blanda siden med viskos blir plagget slitstarkt utan att förlora sin glans och följsamhet. Vi använder 30% siden och 70% viskos i plaggen, det gör att du kan tvätta dem som vanligt med vanligt tvättmedel, och livet blir lite enklare. Det är viktigt att både plaggen och vi själva ska kunna fungera i vardagen :)

 

Modell och stil

Jag har designat plaggen utifrån tanken att de ska kunna användas vid alla olika tillfällen. De går att kombinera, kläs upp eller ner, som du vill. Flera modeller har varit med från början och står sig lika bra idag, åtta år senare.

Xx Maja