Free delivery and exchange within Sweden

Att vara kreativ!

Maja Roos

Postades den december 22 2020

Att vara kreativ!

Finns det något mer uttjatat än snacket om kreativa människor? Alla tror  jag anser sig mer eller mindre kreativa och det tror jag verkligen stämmer. Hursomhelst så läste jag häromdagen en lista om hur kreativa människor är, på företagatande.se som jag fick hög igenkänningsfaktor av.

1.Tankeverksamheten saktar aldrig in.

2. De utmanar status quo

3. De prioriterar autencitet.

4. Svårigheter med att hålla sig till uppgiften.

5. De skapar i cykler.

6. De behöver tid att ladda om.

7. De behöver utrymme för att kunna skapa.

8.Intensivt fokus.

8. De lever på gränsen av lycka och depression.

9.De tänker och talar i berättelser.

10. De tar sitt arbete personligt.

11. Svårt att tro på sig själva.

12. Stark intuition.

13.De använder ofta prokrastinering som ett redskap.

14. De är beroende av ett kreativt flöde.

15. Svårt att avsluta projek.t

16. De sammanfogar slutsatser bättre än andra 17.

18. De kommer aldrig att växa upp

 Hur ser min kreativa process ut?

 

Ofta ser jag något som jag gillar och börjar fundera vidare på det. Det kan vara allt ifrån en färgton på ett plagg, ett snitt eller en matta som jag vill fortsätta titta på och utveckla till något. Jag är hittar sällan inspiration i modetidningar som som Elle eller Femina. Dem har jättefina modereportage men det väcker inga känslor i mig. Att surfa på Berbermattor på Etzy.com kan jag däremot göra i timmar och bara vilja se fler och fler vackra mönster och färgkombinationer.

berbermatta

berbermatta3

berbermatta3

Jag går ständigt runt och funderar på färger och passformer och så vidare men sedan att sätta ner alla tankar på papper och få ihop det är en helt annan historia. Jag får arbeta hårt för att göra saker i rätt ordning och ha ordning och reda i processen. Jag har testat allt ifrån pomodorometoden till att lyssna på den här lite smågalna kvinnan, Jordan Page 

Har ni några tips på att vara kreativ och endå vara effektiv 9-5?

 

 

Fler inlägg

0 kommentarer

Lämna en kommentar