Free delivery and exchange within Sweden

Hemma hos mig

Maja Roos

Postades den mars 10 2021

Hemma hos mig

 

Idag tänkte jag skriva om något som jag hoppas intresserar er lite iallafall även fast det inte handlar om mode. Jag har på min privata instagram (studio.majaroos) börjat gå in på det lite men tänkte prata mer detaljerat i ett blogg inlägg här! Som många vet har jag en stor passion för färg och mode men inredning är en av få saker som gör mig så lycklig och intresserad. Jag har köpt inredningstidningar som Living ect och Sköna hem sen jag var 19 år gammal och studerat andras hem i detalj. Vi har flyttat runt en del och vet att många tycker det är jobbigt men jag vet inget bättre än att få inreda ett hem eller lägenhet på nytt! 

Jag har nog aldrig haft någon speciell stil. Alltför stilsäkra hem känns inte som hem men jag försöker ha en röd tråd och inte ha för rörigt. Förut var stilen lite mer av allt nu är den lite mer avskalad och lugnare. Men det viktigaste för mig när jag letar inredning till hemmet är aldrig att saker ska passa ihop utan att jag gillar en sak 100%. Den metoden funkar väldigt bra för mig och mina lampor och stolar har fått följa med från hem till hem. Att blanda second hand stolar med ett designer matbord är den perfekta matchen (enligt mig). Jag är inte den som någonsin skulle ha bara allt vitt eller men försöker håller sig till 3-5 olika färger i ett och samma rum. 

Vårt hus som ni ser på bilden köpte vi vintern 2010. Vi gick från att sälja våran villa i Bromma som var byggd på 1930-talet, där vi gick och frysa vinterhalvåret och bokstavligen gick med jacka inne för det vara svårt att få upp temperaturen över 16 grader vissa dagar. Nu har vi inte fryst på 11 år och dessutom så har vi fått naturen inpå husknuten och det har varit den största vinsten. Att kunna öppna dörren och det är alldeles tyst och är underbart.

När vi flyttade in lastade vi bara in alla möbler vi hade från vårt tidigare hus och hoppades på det bästa. Eftersom det var få väggar och allt i vitt så har jag haft svårt att få det mysigt hemma och hitta en färg som funkar på så stor öppen yta. Det tog 10 år och många provburkar färg innan jag bestämde mig för en grågrön ton.

 

  grågrönt-vardagsrum
antik- lampa
vardagsrum

Gardinerna i mörkbruna och mattorna går i gråa och vita toner.  Klädstången står i regel inte i vardagsrummet men ibland rullas den dit eftersom ljuset är så vackert. 

Nu är jag nöjd med allt men börjar bli sugen på att göra en mindre make over på köket mot den där vackra trä-trenden som går runt eller måla luckorna i en antracitgrå och sätta på guld handtag. Eller kanske grått? Luckorna måste dock funka mot den gröna väggfärgen. Här är några drömkök från Pinterest. 

 

 

 

Trevlig kväll!

Maja

Fler inlägg

0 kommentarer

Lämna en kommentar