Free delivery and exchange within Sweden

Kollektionen är släppt - eftertankar

Maja Roos

Postades den oktober 02 2020

Kollektionen är släppt - eftertankar
Nu är det fem dagar sedan kollektionen släpptes & den är nästan helt slut. Jag har fått många fler orders från återförsäljare än jag hade räknat med samt en del via webben. På grund av Covid-19 så trodde jag att återförsäljarna skulle ha haft sämre än de faktiskt har.  En del mindre butiker verkar tvärtom kunnat få fler lojala kunder som verkligen handlar när de kommer till butiken.  Kunder idag verkar inte besöka butiker pga ett visst varumärke som tidigare var fallet.  Tvärtom så är det snarare stilen och prägeln som inköparen/ägaren har skapat.  Inköpare som är trygga i sin stil har haft lättare att fånga upp sin kund.  Det svåraste med att köpa in är att våga hålla sin linje men ändå alltid leverera något nytt och oförutsägbart.  När kunden kommer till butiken så vill man bli överraskad och samtidigt få det man förväntar sig. Det är en stor utmaning och det är även det som gör jobbet så intressant och spännande. Hursomhelst så är redan dags att reorder i fabriken i Italien. Valetta sålde slut i vissa storlekar snabbt. Så det blir både påfyllning och jag passar som alltid att lägga till en färg. Jag har fått frågor om hur jag tänkte kring kollektionen & varför den blev just som den blev, det var bland annat första gången sedan starten som modellen Catie inte var med. 
Så hur jag tänkte kring höst 2020 var det att ha stort fokus på att kläderna skulle vara lätt använda, samt att alla plagg skulle funka att klä upp & klä ner till men även att jag ville överraska kunden. Tidigare har jag jobbat med att skapa festblusar och jobbkläder, men nu känns det viktigare att plaggen kommer mer till användning, i alla tillfällen. Kring färgerna valde jag att inte gå på klara färger & istället välja en sober färgskala i grå blått & även vanilj & kamel. Med andra ord består kollektionen för höst2020 en blandning av kalla och varma toner för att passa olika hudtyper. 
Jag bär Pamela blus, i syrenlila för att piffa upp svarta byxor en vardag & Petra blus i mörk antracit till skinnbyxor till en drink med väninnorna kvällstid. Alla modeller har sålt extremt bra en dem som sålt bäst är Valetta, som är en systermodell utifrån CATIE. Såklart. Helt sjukt att alla älskar den så mycket. Kommer ihåg när jag hade min butik Aubergine & jag visade kunderna Catie & Valetta, det var ofta att dem bara såg den & sa "Jag tar den" utan att prova. Men det är verkligen för det är den där blusen man letat efter. Enkel, feminin, lyxig, stilig & siden. Kan inte ni snälla kommentera vilken modell från både senaste eller alla kollektioner ni gillar mest? 
Kram kram Maja

Fler inlägg

0 kommentarer

Lämna en kommentar