Free delivery and exchange within Sweden

Recap 2020

Maja Roos

Postades den december 30 2020

Recap 2020

 

Det här året kommer vi alla minnas oavsett vi vill eller inte. Jag tror det är jättebra att se tillbaka och reflektera emellanåt men kanske är det extra viktigt just nu. Var allt bara dåligt eller fanns det även ljusglimtar att se tillbaka på? Eftersom jag är naturligt rörig person så behöver jag dela in mitt liv i delar, kategorier för att kunna                                               se mer klart och tydligt.                                                                                               
Arbetslivet 2020: Att jag stängde min butik Aubergine i Sickla efter elva år, under sommaren var en den största förändringen jag har gjort på många år. Förändringar är läskiga och att kasta sig ut i något nytt och släppa det man kan och tryggheten satt långt inne. Det kändes som det var både ett bra och dåligt beslut men nödvändigt. 

    aubergine-sickla-nacka

 

Familjen och vänner 2020: Mollie flyttade till Barcelona men fick komma hem framåt p.g.a lockdown i maj men rikare på erfarenhet.Milton lärde sig cykla och kunde inte sluta. Julie, fotbollskämpen har fokuserat på sin fotboll, flera pass om dagen och långa och sena resor till träningarna. Hon blev så stolt när hon blev utsedd till Eng. skolans sportswoman of the year. Sommaren var lång och härlig och jag trivs så bra att bara skrota runt hemma på Ekerö på sommaren så restriktionerna som varit har inte drabbat oss. Vi gillar att vara hemma på sommaren. 

 

julafton-Ekerö

 

Träning och hälsa 2020: Känner att jag under året har hittat en rutin med jogging och yoga som passar mig och som jag sällan viker ifrån men vissa dagar har det         hänt att jag struntat i det också. Jag brukar träna 2-4 gånger per vecka.                        
Resor 2020: Mitt mål de senaste 10 åren sedan miljödebatten kom igång och jag förstod bättre, gör vi max en flygresa per år som familj. Menar inte på ngt sätt att jag ser mig som en miljökämpe pga av det. En resa vi gjorde för 3 år sedan var till Florida till exempel och bara den resan stod nog för mer utsläpp än vad många släpper ut under sin livsstid i andra delar av världen. Men att resa kors och tvärs på jullov, sportlov osv är kanske inte en rättighet? Jag har dragit min gräns men det betyder inte att den är det rätta. I januari gjorde jag och Tina,som gör                                         mönsterkonstruktion, en rolig jobbresa till London.                                                                           
Liberty-London
GloucesterRoad
 
Bostad: Hemmet har alltid varit min borg. Enda sedan jag var liten så har jag trivts att vara hemma. Ville till och med helst inte ta med kompisar hem eftersom jag ville ha mina barbiedockor för mig själv. I alla fall så har jag trivts på nästan alla ställen vi har bott på och speciellt bra sedan vi flyttade ut på Ekerö för 10 år sedan. Hela familjen föll totalt för huset som hade precis allt vår lilla Brommalåda inte hade. När vi var på visning i januari och gick in i ett varmt hus med golvärme överallt som dessutom var nybyggt utan en skråma så blev vi kära. Vi budade långt över planerad budget och rent ekonomiskt så var det egentligen en väldigt dålig affär. I alla fall min insikt med huset under 2020 är att, nybyggda hus har öppen planlösning. Så även om vi är lyckligt lottade med många kvadratmetrar så har jag under året som gått saknat väggar och dörrar. Jag vill inte höra och veta allt resten av familjen pysslar med 24 timmar om dygnet. Under 2021 så är det nog läge för mig att skaffa en kontorsplats härute på ön.
 
grönt-vardagsrum
 
Sammantaget så kan jag bara vara tacksam för året som gått. Jag har klarat mig lindrigt undan på alla sätt och vis även om jag har fått mina törnar. Under julledigheten har jag gått och gruvat på vad jag vill och önskar inför kommande år. Jag har alltid varit dålig på att sätta mål och det är ett stor misstag. En moodboard är under tillverkning och som jag hoppas kan hjälpa mig att sätta mina mål och även drömmar. 
Lovar att lägga upp när den är klar.
         
Xx

Fler inlägg

0 kommentarer

Lämna en kommentar