Free delivery and exchange within Sweden

Tankar kring vårens kollektion

Maja Roos

Postades den mars 11 2022

Tankar kring vårens kollektion

När jag förra vintern satte mig ner och skissade på vår- och sommarkollektionen 2022 kändes allt ovisst och trist. Efter 1,5 år pandemi, utan något slut i sikte, kände jag att jag verkligen ville ta fram en kollektion som skulle pigga upp likt ett vitaminpiller. 

Att jobba med färg och form handlar om så mycket mer än yta. För mig handlar det mer om uttryck och känslor. Visst väcker det en helt annan känsla att bära en röd blus kontra en svart? Att kombinera olika färger och skapa något oväntat ger också en annan upplevelse.  

Min tanken med SS22 att man ska känna (och sprida) glädje när man bär plaggen! Att kombinera ett par röda Tobago med Majlena i nya färgen sjögräs ger en oväntad men härlig kombination - samtidigt som den fortfarande är stilren. Personligen tycker jag att det alltid är fint att kombinera rosa med rött. En mer monokrom stil, dvs när man kombinerar exempelvis rött med rött är också en favorit.

I vår- och sommarkollektionen 2022 finns det gott om möjligheter att skapa härliga färgkombinationer. Som alltid har jag även haft i tankarna att varje plagg både ska kunna kläs upp och ner. Jag vill skapa plagg som både kan kläs ner med ett par slitna jeans eller sneakers, samtidigt som de med en kjol och klackskor passar perfekt för en fin middag eller varför inte ett bröllop. 

I vårens första drop släpper vi även vårt nya egendesignade digitala print! Inte nog med att det är fantastiskt roligt att skissa på print så tycker jag även att det ramar in och plockar upp övriga färger i kollektionen på ett fint sätt. En annan fördel med digitalt tryck är att vi inte behöver trycka flera tusen meter, utan vi kan ta fram precis så mycket vi önskar.

När vi först visade kollektionen och vårt nya print för återförsäljarna i augusti så märkte vi tydligt att det fanns två läger. De som blev förskräckta och de som fullkomligt älskade det! Historiskt sett så har det varit våra print som sålt slut först och det ska bli spännande att se om det blir likadant med vårt nya flower print.

 

Hoppas ni gillar vad ni ser. xxx

 

 

 

 

Fler inlägg

0 kommentarer

Lämna en kommentar