Free delivery and exchange within Sweden

Vårens kollektion

Hej alla kära siden älskare!

 Nu börjar den efterlängtade våren närma sig med sol och även en ny kollektion från mig. Vårens sidenkollektion som innehåller allt annat än tråkiga färger. Till kommande kollektionen har jag även gjort ett unikt digitalt print som ni fått en sneak peak på sociala medier som ni verkligen verkade gilla. Mönster är inte för alla men denna godisbit tror jag på! Printet som jag döpt till "Retro" binder samman färgerna i vårens kollektion.

 

Många nya modeller

På grund av pandemin så har jag haft möjligheten att lägga ner mer tid på att ta fram nya modeller. Det som från början var en kollektion på 25 bra modeller har bantats ner till 9 modeller i tre färger per modell. Totalt kommer alltså 27 olika sidenplagg. När jag designar sidenblusar och sidenklänningar så börjar jag alltid med att se tillbaka vad som funkade förra gången. Var det en ärm som var extra populär, en längd eller ett snitt som var uppskattat. I så fall tar jag upp det i ny modell eller om hela modellen som Valetta till exempel får följa med i ny färg. Catie är en modell som fått vara utan ändringar i över 12 säsonger men kommer i vår med en ny detalj. När jag skissar nya modeller så är det viktigt att det blir plagg som man klä upp och klä ner. Inget plagg är tänkt bara till fest eller bara till jobb utan ska funka till både och beroende på vad man använder till. Det gör det enklare att bygga upp en hållbar garderob som man kan använda över tid. 

 

Vårens färger

Att bestämma färgkartan för kommande säsong är det absolut roligaste med varje kollektion. Jag kan lätt gå överstyr och sväva iväg för mycket. A och O är att ha en röd tråd så att alla färger hänger ihop men det får absolut inte bli platt och tråkigt. Många varumärken kör safe och har alltid svart och vitt i alla plagg och sedan kanske adderar en accent färg. Jag tänker alltid tvärtom. Svart och vitt är väldigt sällan med överhuvud taget. Ibland får en nederdel vara svart men det är sällan därmed. Enligt min mening är svart och kritvitt svåra färger som passar få. I min garderob kan man absolut hitta svarta byxor men det är inte dem som blir mest använda. Det roliga med färger är när man sätter färger bredvid varandra. Vissa färger gifter sig så bra och verkligen lyfter varandra. Svart däremot dämpar alla färger intill. Tex om jag har en röd blus upptill och istället för svarta byxor så kan en par mörkblå eller gråa byxor ge mer balans istället för att ha en röd och glad färg upptill bryta av med hård svart nertill. Dessutom ger sidenkvaliteten alla färgerna så härlig glans. Vårens färgskala är sober med många olika toner av rosa, beige och grönt. 

 

Kollektionen släpps på hemsidan söndagen den 28/3 klockan 20.00 och det är en exklusiv kollektion som inte kommer komma i lager igen. För att inte missa fler sneak peaks och information rörande kollektionen följ oss på Instagram @majaroos.official om ni inte redan gör det och signa upp på vårt nyhetsbrev. Det kan du göra längst ner på hemsidan eller skicka ett DM eller mejla oss. Hoppas ni är redo för det är jag! 

Xx Maja